McLaren Life banner
41 - 60 of 480 Posts
GT3 z 2022 roku miał cenę katalogową 161 tys. dolarów. Teraz to 222 tys. dolarów. Absolutnie szalone, ale żeby być sprawiedliwym, nie ma dla niego bliskiego odpowiednika. Nie żałuję, że sprzedałem swój za 750
Zapytałem lokalnego dealera Porsche, gdzie jestem w kolejce po GT3 '25 i nie potrafił odpowiedzieć. Chyba nie jestem wystarczająco "VIP".:rolleyes: Przez większość życia byłem fanem Porsche, ale McLaren skradł moje serce! Po jednej jeździe testowej 750S byłem wciągnięty. 750S jest znacznie droższy, ale jest również na zupełnie innym poziomie niż GT3RS/GT3. Nie będziesz rozczarowany.

Zapytałem lokalnego dealera Porsche, gdzie jestem w kolejce po '25 GT3 i nie potrafił powiedzieć. Chyba nie jestem "wystarczająco VIP".:rolleyes: Byłem fanem Porsche przez większość życia, ale McLaren zdobył moje serce! Po jednej jeździe testowej 750S, byłem zachwycony. 750S jest znacznie droższy, ale jest również na zupełnie innym poziomie niż GT3RS/GT3. Nie będziesz rozczarowany.
Sposób, w jaki Porsche pozwala dealerom szaleć, jest obrzydliwy. Wydałem prawie milion na kupno i sprzedaż od lokalnego dealera w nadziei na uzyskanie 3RS według mojej specyfikacji, ale nie. Obsługują prawdziwe wieloryby, które bez zastanowienia wydają sześciocyfrowe adms. Nie powinienem musieć się płaszczyć, żeby kupić samochód.

Porsche wciąż jest mi bliskie i drogie sercu, odkąd byłem dzieckiem, ale nie widzę siebie z powrotem w 911 w najbliższym czasie.

Nigdy nie byłem fanem Porsche. Jeździłem wieloma od znajomych i na Porsche driving experience w Atlancie. Fajne samochody, ale za te pieniądze są przewartościowane w porównaniu do podobnych na rynku.

Dajcie mi GT3 za 120 tys. dolarów lub 991 Turbo S za 150 tys. dolarów i jestem zadowolony. Fakt, że kosztują sześciocyfrowe kwoty, jest dla mnie śmieszny.

Nigdy nie byłem fanem Porsche. Jeździłem wieloma od znajomych i na Porsche driving experience w Atlancie. Fajne samochody, ale za te pieniądze są przewartościowane w porównaniu do podobnych na rynku.

Daj mi GT3 za 120 tys. dolarów lub 991 Turbo S za 150 tys. dolarów, a będę zadowolony. Fakt, że kosztują 6-cyfrową kwotę więcej, jest dla mnie śmieszny.
To również moja opinia na ich temat. Nie są to złe samochody, po prostu nie są wystarczająco wyjątkowe za te pieniądze.

Kultowa premia na pewno! Zawsze byłem fanem Porsche. Niesamowite samochody. Zgadzam się z tym, że są one wyceniane poza rynkiem. Miałem identyczne doświadczenie z moim wieloletnim lokalnym dealerem Porsche, które zostało opisane przez Nu2Mac i zdecydowanie nie byłem "wystarczająco VIP", ponieważ powiedziano mi, że czas oczekiwania na odbiór GT3 wynosi 2+ lata... A najgorsze jest to, że powinienem spodziewać się zapłacić ADM w wysokości ponad 150 tys. dolarów. Nie mogłem w to uwierzyć...!!

Więc spróbowałem z McLarenem Artura i tak bardzo mi się spodobał, że zamówiłem i odebrałem swojego drugiego McLarena - Lantana Purple 750S Spider. Oba są niesamowite w prowadzeniu. Ostatnio nie spędziłem dużo czasu myśląc o Porsche...

Kultowa premia na pewno! Zawsze byłem fanem Porsche. Niesamowite samochody. Zgadzam się jednak w pełni z tym, że zostały wycenione poza rynkiem. Miałem identyczne doświadczenie z moim wieloletnim lokalnym dealerem Porsche, które zostało opisane przez Nu2Mac i zdecydowanie nie byłem "wystarczająco VIP", ponieważ powiedziano mi, że oczekiwanie na odbiór GT3 wynosi 2+ lata... I najgorsze jest to, że powinienem spodziewać się zapłacić ADM w wysokości ponad 150 000 $. Nie mogłem w to uwierzyć...!!

Zatem spróbowałem McLarena Artura i tak bardzo mi się spodobał, że zamówiłem i odebrałem swojego drugiego McLarena - Lantana Purple 750S Spider. Oba są niesamowite w prowadzeniu. Ostatnio nie poświęcałem zbyt wiele czasu na myślenie o Porsche...
View attachment 246885
@TokyoCyanArtura. To naprawdę interesująca specyfikacja Twojego 750S. Jestem zbyt dużym tchórzem, żeby spróbować takiego połączenia, ale bardzo mi się podoba, a skrzydło naprawdę sprawia, że wygląda świetnie. Dobra robota!

Kultowa premia na pewno! Zawsze byłem fanem Porsche. Niesamowite samochody. Zgadzam się w pełni z tym, że zostały wycenione poza rynkiem. Miałem identyczne doświadczenie z moim wieloletnim lokalnym dealerem Porsche, które zostało opisane przez Nu2Mac i zdecydowanie nie byłem "wystarczająco VIP", ponieważ powiedziano mi, że oczekiwanie na odbiór GT3 wynosi 2+ lata... I najgorsze jest to, że powinienem spodziewać się zapłacić ADM w wysokości ponad 150 tys. dolarów. Nie mogłem w to uwierzyć...!!

Więc spróbowałem McLarena Artura i tak bardzo mi się spodobał, że zamówiłem i odebrałem swojego drugiego McLarena - Lantana Purple 750S Spider. Oba są niesamowite w prowadzeniu. Ostatnio nie spędziłem dużo czasu myśląc o Porsche...
View attachment 246885
Czerwień na spodzie skrzydła wygląda niesamowicie, co za dobry pomysł.

Mógłbyś podzielić się swoją racją, dlaczego zdecydowałeś się zatrzymać 2 mclareny zamiast jakiejś odmiany? Czy jeden jest bardziej na co dzień, a drugi na specjalne okazje? Pomyślałem, że pewnego dnia mógłbym to zrobić, interesuje mnie Twój przypadek użycia.

Volcano Blue to niesamowity kolor. Wspaniale prezentuje się w słońcu. Mój Volcano Blue 765LT
Image

Zamówiłem właśnie Volcano Blue MSO 750S. Twój post mnie podekscytował. Mieszkam w okolicach LA i nie mogę się doczekać dołączenia do klubu 750.

Nie chcę zamieniać tego w "Porsche bashing", chociaż może tak to wyglądać. Wolę to nazywać "terapią przez wentylowanie".:LOL:
Wszyscy możemy się zgodzić, że Porsche buduje wspaniałe pojazdy. Nadal lubię różne warianty 911 (Aka-uwielbiany Garbus), ale zdecydowanie są za drogie. Moja żona lubi ich SUV-y i zgadzam się z tym; mamy nadchodzącego Cayenne GTS Coupe. Smutne jest to, że Porsche, zwłaszcza salony dealerskie, poszło za daleko z chciwością i bezsensowną ekskluzywnością. Niestety, jest wystarczająco dużo kupujących, którzy chcą płacić śmieszne ADM za masowo produkowane samochody. Każdy ma swoje zdanie, przypuszczam. Być może korporacja próbuje wbić się na egzotyczny rynek. Jeśli tak, to moim zdaniem robią to w zły sposób IMHO.

Sposób, w jaki Porsche pozwoliło dealerom szaleć, jest obrzydliwy. Wydałem prawie milion na kupno i sprzedaż u lokalnego dealera w nadziei na zdobycie 3RS według moich specyfikacji, ale nic z tego. Obsługują prawdziwe „wieloryby”, które wydają sześciocyfrowe kwoty bez zastanowienia. Nie powinienem musieć się płaszczyć, żeby kupić samochód.

Porsche wciąż jest mi bliskie, odkąd byłem dzieckiem, ale nie widzę siebie z powrotem w 911 w najbliższym czasie.
Zgadzam się! Pożądałem 997, kiedy po raz pierwszy się pojawiły, a ceny były oczywiście wyższe niż porównywalnych BMW itp., ale w dzisiejszym świecie ceny oszalały, a dealerzy są na równi, jeśli nie gorsi, niż gry, które Ferrari zmusza cię do grania, aby być „godnym”

@TokyoCyanArtura. To naprawdę interesująca specyfikacja Twojego 750S. Jestem zbyt dużym tchórzem, żeby spróbować takiego połączenia, ale bardzo mi się podoba i skrzydło naprawdę sprawia, że ​​wygląda świetnie. Dobra robota!
Dzięki Ck...! Uważam, że MSO w Anglii było fantastyczne do współpracy. Oni i mój dealer Mac w rejonie Zatoki San Francisco prowadzili mnie na każdym kroku. Kiedy wydaje się tyle, co my na te bestie, powinieneś dostać to, czego chcesz. Naprawdę chcę, żeby moje samochody były inne, więc dużo tego włożyłem w moje przemyślenia na temat konstrukcji 750 i Artura. Niebieski i fioletowy to moje ulubione kolory. Postawiłem więc na fiolet Lantana ze złotymi i czerwonymi akcentami.

Naprawdę zadowolony z tego, jak się potoczyło. Lokalna firma, w której mieszkam, umieściła kilka naklejek, aby uzupełnić 750 od czasu zrobienia powyższego zdjęcia. Oto kilka zaktualizowanych zdjęć. Wierzcie lub nie, naklejka z logo na hamulcu aerodynamicznym jest matowa czarna. Ale kiedy światło pada na nią we właściwy sposób, wygląda na szarą, a nawet srebrną. Wyszło świetnie....!

Image
Image
Image

Dzięki. Naprawdę nie było wiele logiki w wyborze 2 McLarenów. Miałem 911, Gen2 NSX i obecnie mam Taycana. Poszedłem na imprezę McLaren Drive dla Artury, kiedy Porsche wystawiło mnie na GT3 RS. Ta jazda była moim pierwszym razem, kiedy jechałem McLarenem i byłem zachwycony. Szczerze mówiąc, przypomniało mi to pierwszy raz, kiedy jechałem 911-L w liceum, co zmieniło moje spojrzenie na wszystkie samochody. To było po prostu najbardziej zabawne doświadczenie z jazdy, jakie kiedykolwiek miałem do tego momentu. Artura mi to przypomniała. Jest tak szybka na starcie (moc hybrydowa), a prowadzenie było po prostu znakomite. Potem poszedłem na inne podobne wydarzenie dla 750 i nie mogłem uwierzyć, że prowadzi się tak dobrze jak Artura, ale z o wiele większą mocą. Naprawdę odurzające kombinacje na wiejskich, krętych drogach w wzgórzach Sierra Nevada, gdzie mieszkam.

Dzięki. Tak naprawdę nie było dużej logiki w wyborze 2 McLarenów. Miałem 911, NSX Gen2 i obecnie mam Taycana. Poszedłem na imprezę McLaren Drive dla Artury, kiedy Porsche zrobiło mnie w konia na GT3 RS. Ta jazda była moim pierwszym razem, kiedy jechałem McLarenem i byłem zachwycony. Szczerze mówiąc, przypomniało mi to pierwszy raz, kiedy jechałem 911-L w liceum, co zmieniło moje spojrzenie na wszystkie samochody. To było po prostu najbardziej zabawne doświadczenie z jazdy, jakie miałem do tej pory. Artura mi o tym przypomniała. Jest tak szybka na starcie (moc hybrydowa), a prowadzenie było po prostu znakomite. Potem poszedłem na inne podobne wydarzenie dla 750 i nie mogłem uwierzyć, że prowadzi się tak samo dobrze jak Artura, ale z o wiele większą mocą. Naprawdę odurzające kombinacje na wiejskich, krętych drogach w górach Sierra Nevada, gdzie mieszkam.
Jak podobał Ci się NSX 2?

Uwielbiałem to. Trudno było się z tym rozstać, ale trzymałem się doświadczenia, jakie miałem podczas testowania Artury jako mojego przewodnika. Miałem również zarówno Arturę, jak i NSX przez około 9 miesięcy, czekając na 750, więc mogłem głęboko porównać te dwa samochody i ostatecznie sprzedałem NSX, aby pomóc w zakupie 750.

Największą różnicą między tymi dwoma samochodami była waga. NSX był znacznie cięższy i ostatecznie tak jeździł. Nie oznacza to, że nie był to dobry samochód. Miał dużo mocy i doskonałe wyważenie. Po prostu nie jeździł jak McLaren, zwłaszcza z tym lekkim przodem.

Drugą największą różnicą było wektorowanie momentu obrotowego przednich kół w NSX za pomocą silników elektrycznych na każdym z przednich kół. Naprawdę czułem wektorowanie momentu obrotowego w kanionach. Punkt przyspieszenia po zakrętach na krętych drogach był wcześniejszy niż w jakimkolwiek samochodzie, jakim kiedykolwiek jeździłem. Napęd na wszystkie koła w NSX był pod tym względem lepszy od 2WD Mac.

Rozmawiałem o tej funkcji z kilkoma dyrektorami McLarena. Dla mnie McLaren byłby jeszcze lepszy z wektorowaniem momentu obrotowego z przodu, a nie tylko z wektorowaniem momentu obrotowego tylnego mechanizmu różnicowego, jak w moim. Michael Leiters w szczególności powiedział, że nie chciałby dodatkowej wagi, która byłaby wymagana do wektorowania momentu obrotowego z przodu McLarena.

Oba były dobrymi samochodami, ale dokonałem wyboru: McLaren.

41 - 60 of 480 Posts