Mój 750S dotarł po 1 roku i 10 dniach od zamówienia. McLaren San Francisco był fantastyczny podczas całego procesu.
To odsłonięty CF! Przesadziłem z CF!Niesamowite! Uwielbiam czarną spodnią część skrzydła.
Lubię coupe, ponieważ nigdy nie jeżdżę z opuszczonym dachem. Wybieram również opcje, aby było lekkie. Zważę samochód. Opublikuję wagę DIN, wagi narożników i specyfikacje ustawienia fabrycznego.Gratulacje, człowieku! Mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawić i przeżyjesz w nim wiele super fajnych przygód!
Ciekawi mnie Twój proces myślowy, aby zdobyć coupe? Aby uzyskać maksymalną lekkość?
Mój będzie miał je 3 razy (plus progi drzwi z włókna węglowego będą miały napis McLaren Special Operations) i martwiłem się, że TO za dużo! Sprawiłeś, że poczułem się z tym lepiej... Piękny samochód, kolego, gratulacje!Logo MSO jest na samochodzie 11 razy! Rekord?
Azores Orange. Pasek na kierownicy, pedały, kołpaki kół, (-) (+) na łopatkach zmiany biegów itp. są w kolorze Azores Orange.Burnt orange inside?
Dostałem tę opcję. Próbowałem zrównoważyć dodatkową wagę za pomocą opcji "Lekka przednia odznaka".Czy dostałeś szklaną klapę silnika! Wiem, że dodaje to wagi, ale wygląda fajnie.![]()
Myślałem, że tak zrobiłem, ale MSO zrobiło tylko jego część na skrzydle.@Tumbleweed, to wygląda wspaniale!! Gratulacje! Uwielbiam środkowy pas CF. Czy przechodzi przez górną część tylnego skrzydła?
Właśnie dostałem swój 2 tygodnie temu, bez MSO i udało mi się zdobyć kierownicę CF.Było 5 innych samochodów 750S w salonie, kiedy poszedłem zobaczyć swój. Trzy miały minimalne MSO (musisz zrobić minimum 13 tys. dolarów w opcjach MSO, żeby zrobić cokolwiek MSO). Pozostałe dwa były modelami podstawowymi. Udało mi się zdobyć kierownicę CF, ale są one w tak małych ilościach, że tylko mocno wyposażone w opcje MSO samochody (zrobiłem ponad 200 tys. dolarów w opcjach MSO) mogą dostać kierownicę, co jest do bani. Jak pisałem wcześniej, mój samochód był pierwszym 750S zamówionym w Ameryce Północnej, ale ze względu na opcje zajęło to dłużej.