McLaren Life banner
41 - 60 of 127 Posts
Witajcie wszyscy! :)
Po ponad 3 dekadach z USAA, rozważam zerwanie z nimi więzi i potrzebuję rekomendacji firm ubezpieczeniowych dla mojego 750S i być może innego samochodu. Jestem pewien, że niektórzy z was mają ubezpieczenie przez Hagerty i byłbym bardzo wdzięczny za wasze przemyślenia. I inne firmy ubezpieczeniowe…. Z góry dziękuję!
Spróbuj Grundy. Mam u nich ubezpieczone moje 720S po tym, jak Hagerty odmówiło ubezpieczenia samochodu przez pierwszy rok, mimo że miałem u nich ubezpieczonego mojego Nissana GT-R przez 7 lat. Żadnych mandatów, żadnych wypadków.

Cześć wszystkim!:)
Po ponad 3 dekadach z USAA rozważam zerwanie z nimi więzi i potrzebuję rekomendacji firm ubezpieczeniowych dla mojego 750S i być może innego samochodu. Jestem pewien, że niektórzy z was mają ubezpieczenie przez Hagerty i byłbym bardzo wdzięczny za wasze przemyślenia. I inne firmy ubezpieczeniowe…. Z góry dziękuję!
Mam State Farm i oni również pokryją twoją przednią szybę, niektóre polisy nie. Mają też dobre stawki. Powiedziano mi, że Hagerty wymaga posiadania McLarena przez rok, zanim wezmą cię pod uwagę, nawet jeśli posiadałeś i ubezpieczałeś u nich inne samochody. To coś z McLarenami. Mam nadzieję, że to pomoże

A tak w ogóle, czy nowe zasady wykluczyły powódź dla polis o uzgodnionej wartości? Po dwóch huraganach Hagerty wyklucza teraz powódź i kazał mi podpisać plan ewakuacji. Mój agent próbował rozejrzeć się po rynku i wszyscy ubezpieczyciele o uzgodnionej wartości wykluczali powódź.
Nie, obejmuje powódź. Nie byłbym zadowolony z polisy, która wyklucza powódź. Polisa obejmuje również zwrot kosztów tymczasowego przeniesienia pojazdu (50%), gdy zbliża się burza.

Zrzuciłbym je jak najszybciej bez ochrony przeciwpowodziowej
Dodali to do wszystkich polis na Florydzie przy odnowieniu. Mój agent nie mógł znaleźć innego ubezpieczyciela z uzgodnioną wartością, który nie wykluczałby powodzi. Mógłby przejść na zwykłą polisę ACV i mieć ochronę przeciwpowodziową. To jest wyłączenie, które zostało dodane przy odnowieniu (nie mogą go dodać w trakcie trwania polisy).

Image

Dodali to do wszystkich polis na Florydzie przy odnowieniu. Mój agent nie mógł znaleźć innego ubezpieczyciela z uzgodnioną wartością, który nie wykluczałby powodzi. Mógłby przejść na zwykłą polisę ACV i mieć ochronę przed powodzią. To jest wyłączenie, które zostało dodane przy odnowieniu (nie mogą go dodać w trakcie trwania bieżącej polisy)
Chociaż nie wątpię, że Hagerty wymusił na tobie to wyłączenie, jestem ubezpieczony w American Modern bez takiego wyłączenia i jestem objęty ubezpieczeniem od powodzi.

Zostałem również nie odnowiony ze względu na moją nadmorską lokalizację przez Grundy, odmówiono mi polisy AGV przez statefarm i skutecznie nie otrzymałem oferty od Hagerty (~9 tys. dolarów rocznej polisy)...musisz rozejrzeć się, aby znaleźć ubezpieczyciela, którego profil ryzyka może przyjąć Twój, a AM był dla mnie odpowiedni...

Prawie rozważałem kupno garażu w głębi lądu tylko po to, żeby tam się ubezpieczyć...Powodzenia!

Mam Hagerty dla mojego 750S, 600LT, MC20 i GTR; oraz ubezpieczenie Porsche dla moich i codziennych kierowców mojej żony (Taycan Turbo GT i BMW 535xi). Kiedyś byłem w Amica, ale kiedy próbowałem ubezpieczyć 750S, dostali szału i powiedzieli mi, że mam za dużo samochodów u nich 😳 i poprosili mnie o przejście do innej agencji (mam czystą kartotekę bez żadnych roszczeń 🤷🏻‍♂️). Bardzo dziwne, ale Hagety było fantastyczne i natychmiast objęło moje nie-DD. Dodatkowo, łączny rachunek Hagerty/Porsche Insurance był o 40% tańszy niż Amica.☺

Mam Hagerty dla mojego 750S, 600LT, MC20 i GTR; oraz ubezpieczenie Porsche dla moich i codziennych kierowców mojej żony (Taycan Turbo GT i BMW 535xi). Kiedyś byłem w Amica, ale kiedy próbowałem ubezpieczyć 750S, dostali szału i powiedzieli mi, że mam za dużo samochodów u nich 😳 i poprosili mnie o przejście do innej agencji (mam czystą kartotekę bez żadnych roszczeń 🤷🏻‍♂️). Bardzo dziwne, ale Hagety było fantastyczne i natychmiast objęło moje non DD. Dodatkowo, łączny rachunek Hagerty/Porsche Insurance był o 40% tańszy niż Amica.☺
Za dużo samochodów??? To znaczy, tak, obiektywnie rzecz biorąc, zdecydowanie masz za dużo samochodów, ale nie widzę, dlaczego miałoby to stanowić problem dla firmy ubezpieczeniowej, skoro można prowadzić tylko jeden na raz! Chyba że masz wielu znajomych, którzy też nimi jeżdżą?? Czy mogę być twoim przyjacielem?

Kolejny głos za American Modern. Zgodna wartość, dobre odliczenia za ubezpieczenie i szkło, w porządku z moją MT LLC, a kiedy miałem roszczenie w wysokości 7600 dolarów za przednią szybę (kamień umieścił ładny celownik tuż przede mną), zapłacili McLaren of Denver bez problemu na podstawie wyceny, którą mi dali. Ogólnie rzecz biorąc, dość łatwo, biorąc pod uwagę koszt naprawy, a moje stawki również się nie zmieniły. Mam 3 zabawki na tej samej polisie, wszystkie muszą być 'zabawkami', a nie codziennie używane. Myślę, że limit to 3 tys. rocznie, ale mają też na to poziomy, jeśli dobrze pamiętam.

Kolejny głos za American Modern. Uzgodniona wartość, dobre franszyzy za ubezpieczenie od uszkodzeń i szyb, w porządku z moją MT LLC, a kiedy miałem roszczenie w wysokości 7600 $ za przednią szybę (kamień zrobił ładne oczko przede mną), wypłacili McLaren of Denver bez problemu na podstawie wyceny, którą mi dali. Ogólnie rzecz biorąc, dość łatwo, biorąc pod uwagę koszt naprawy, a moje stawki również się nie zmieniły. Mam 3 zabawki na tej samej polisie, wszystkie muszą być 'zabawkami', a nie codziennie używane. Myślę, że limit to 3 tys. rocznie, ale mają też poziomy dla tego, jeśli dobrze pamiętam.
Mój agent właśnie rozmawiał z American Modern i czekam na wycenę. Będą obejmować powódź, więc zobaczymy, jak wypadają w porównaniu z Hagerty.

Wymyślą kolejne usprawiedliwienie za rok. Ostatnim dla mnie było to, że ubezpieczają tylko wiele egzotycznych kolekcji.
Hagerty dotrzymało słowa wobec mnie. Miałem rok bez roszczeń z moim 720 (przejechałem 2 lata) i kiedy kupiłem moje 750 Hagerty je ubezpieczyło. Mam tylko moje 750 i Forda Ranchero z 1964 roku ubezpieczonego w Hagerty (Ranchero miał dać zniżkę na wiele samochodów).

Hagerty dotrzymało słowa wobec mnie. Miałem rok bez roszczeń z moim 720 (przejechałem 2 lata) & kiedy kupiłem moje 750 Hagerty je ubezpieczyło. Mam tylko moje 750 & 1964 Ford Ranchero ubezpieczone w Hagerty (Ranchero miał dostać zniżkę na wiele samochodów).
Ok, moje ubezpieczenie kończy się za kilka tygodni, spróbuję jeszcze raz!

Discussion starter · #60 ·
Panie i Panowie, dziękuję za wszystkie Wasze przemyślenia i sugestie. Postanowiłem spróbować Hagerty; wydają się być klasą samą w sobie, przynajmniej z moich ograniczonych interakcji z nimi. Hagerty było również gorąco polecane przez lokalny warsztat blacharski specjalizujący się w egzotycznych samochodach, co zawsze jest dużym plusem. Dostałem zniżkę na wiele pojazdów, a Hagerty wyszło znacznie taniej niż USAA.

41 - 60 of 127 Posts