McLaren Life banner
21 - 40 of 127 Posts
Hagerty nie mógł zbliżyć się do prawie wszystkich moich ostatnich ofert. Częściowo ze względu na położenie na Florydzie, ale to było absurdalne... Grundy był dla mnie fenomenalny, ale właśnie mi nie odnowiono... skończyłem z American Modern. State Farm oferował, ale tylko jako polisa rynkowa, a ja byłem zainteresowany wyłącznie polisą o uzgodnionej wartości.

Hagerty nie mógł zbliżyć się do prawie wszystkich moich ostatnich ofert. Częściowo ze względu na lokalizację na Florydzie, ale to było absurdalne...

Grundy był dla mnie fenomenalny, ale właśnie nie zostałem odnowiony... skończyło się na American Modern. State Farm zaoferował, ale tylko jako polisa rynkowa, a ja byłem zainteresowany wyłącznie polisą o uzgodnionej wartości
Mam 21 Gt i kiedy zadzwoniłem do Hagerty, wycenili mnie i powiedzieli, że całkowita wypłata wyniesie tylko 119 tys. dolarów. Mój samochód jest wyceniony na 145 tys. dolarów.

Tak, chyba że to przedmiot kolekcjonerski, to uzgodniona wartość jest raczej bezcelowa.
Co? To bardzo niedokładna informacja. Nie rozważałbym nawet polisy bez uzgodnionej wartości dla mojego supersamochodu, samochodu kolekcjonerskiego itp... Zrobiłbym to nawet dla mojego Daily Driver, gdyby było to rozsądne. Po co pozostawiać wypłatę z tytułu całkowitej straty przypadkowi? Czy naprawdę masz środki, aby walczyć z firmą ubezpieczeniową, gdy zaniżają Twoją wypłatę?

Moje polisy z uzgodnioną wartością zdecydowanie nie są bezcelowe. Dlaczego miałbyś to mówić?

Co? To bardzo niedokładne informacje. Nie rozważałbym nawet polityki wartości nieuzgodnionej dla mojego supersamochodu, samochodu kolekcjonerskiego itp... Zrobiłbym to nawet dla mojego Daily Driver, gdyby było to rozsądne. Dlaczego pozostawiać wypłatę z tytułu całkowitej straty przypadkowi? Czy naprawdę masz kieszenie, aby walczyć z firmą ubezpieczeniową, gdy zaniżają twoją wypłatę?

Moje uzgodnione polisy wartości z pewnością nie są bezcelowe. Dlaczego miałbyś to mówić?
Ponieważ płacisz dodatkowo za samochód, którego wartość rynkową można i tak łatwo ustalić. Ostatnia wypłata, jaką otrzymałem za samochód, który został spisany na straty, była wyższa niż oszacowałem wartość samochodu.

Ponieważ płacisz dodatkowo za samochód, którego wartość rynkową i tak można łatwo ustalić. Ostatnia wypłata, jaką otrzymałem za zniszczony samochód, była wyższa niż oszacowana przeze mnie wartość samochodu.
Cóż, to dlatego, że źle oszacowałeś.

Wartość rynkowa nie zawsze jest łatwa do ustalenia. Zwłaszcza w przypadku egzotyków. Polisa AGV jest o wiele mocniejszą polisą i dlatego płacisz za nią składkę.

Wszystko jest zabawą i grami, dopóki nie zgłosisz roszczenia.

Twoja rada, że to bezcelowe, jest absurdalna

Cóż, to dlatego, że źle oszacowałeś.

Wartość rynkowa nie zawsze jest łatwa do ustalenia. Zwłaszcza w przypadku egzotyków. Polisa AGV jest o wiele silniejszą polisą i dlatego płacisz za nią składkę.

Wszystko jest zabawą i grami, dopóki nie zgłosisz roszczenia.

Twoja rada, że to bezcelowe, jest absurdalna
Masz jakieś przykłady?

Czy masz jakieś przykłady?
Tak, mam... straciłem 3 pojazdy w powodzi po huraganie zaledwie kilka miesięcy temu... 2 polisy AGV i 1 polisa rynkowa. Polisy AGV wypłaciły prawie natychmiast z dokładnie tym... Polisa MV przeszła milion kroków z analizą sprzedaży porównawczej, analizą aukcji itp... wypłata była OK, ale nie to, czym można zastąpić pojazd po uwzględnieniu tak wielu innych rzeczy, takich jak czas na zakupy, odległość do dostarczenia samochodu, podatek od sprzedaży, bla bla bla... Nie wspominając o scenariuszu powodzi, w którym występuje run na używane samochody (przynajmniej lokalnie), porównania wartości używanych są jeszcze mniej korzystne

Polisa AGV pozwala na uwzględnienie tego wszystkiego. Jednym z moich AGV był samochód, który zyskiwał na wartości (klasyk). Ubezpieczyłem go "z nadwyżką" o około 20 000 dolarów, aby to uwzględnić (dostosowuję to corocznie lub w razie potrzeby), a te dodatkowe 20 000 dolarów kosztowało około 15 dolarów (??) rocznej składki. Wypłata pozwoliła mi na ponowne uzyskanie takiego samego lub podobnego samochodu, jeśli chciałem

Mój drugi samochód AGV był ubezpieczony na korzystną wartość rynkową, ale był to samochód po "szczycie" z zeszłorocznego boomu na używane samochody. W rezultacie otrzymałem wypłatę znacznie powyżej wartości rynkowej...

Zatem "zarobiłem" pieniądze na obu, za minimalną składkę. Gdyby to wszystko były polisy MV, w żaden sposób nie byłbym w stanie wymienić swojej floty na 3 takie same samochody. Nie wspominając o najważniejszej rzeczy. Możesz walczyć z firmą ubezpieczeniową o ich ocenę MV, ale ostatecznie mogą cię udusić, ponieważ mają nieograniczony czas i pieniądze. Kiedy masz do czynienia ze scenariuszem całkowitej straty, twój apetyt na walkę z nimi, zapewniam cię, zostanie naruszony

Następnie, dla bardziej odpowiedniego przykładu, w zeszłym miesiącu dla mojego 720s (wartość 225 000 dolarów), State Farm zażądało 3745 dolarów rocznie za polisę wartości rynkowej (nie zrobiłoby AGV). American Modern zażądało 3042 dolarów za polisę AGV. Hagerty 8407 dolarów

Ubezpieczenie jest bardzo osobiste, ale to wszystko dla mnie, ta sama lokalizacja, ten sam samochód, te same warunki. Większość ludzi nigdy nie ma do czynienia z całkowitą stratą... ale mówienie, że polisa AGV jest bezcelowa, podczas gdy w rzeczywistości jest to de facto standard dla samochodów specjalnych... to po prostu zła informacja.

Jakie są więc twoje przykłady polisy AGV, która jest bezcelowa??

Tak, robię... straciłem 3 pojazdy w powodzi po huraganie zaledwie kilka miesięcy temu... 2 polisy AGV i 1 polisa rynkowa. Polisy AGV wypłaciły prawie natychmiast z dokładnie tym... polisa MV przeszła przez milion kroków z analizą sprzedaży porównawczej, analizą aukcji itp... wypłata była w porządku, ale nie to, czym można zastąpić pojazd po uwzględnieniu tak wielu innych rzeczy, takich jak czas na zakupy, odległość do dostarczenia samochodu, podatek od sprzedaży, bla bla bla... Nie wspominając o scenariuszu powodzi, w którym występuje Run na używane samochody (przynajmniej lokalnie), porównania wartości używanych są jeszcze mniej korzystne

Polisa AGV pozwala na uwzględnienie tego wszystkiego. 1 z moich AGV był samochodem, który zyskiwał na wartości (klasyk). Ubezpieczyłem go "ponad" o około 20 tys. dolarów, aby to uwzględnić (dostosowuję to corocznie lub w razie potrzeby), a te dodatkowe 20 tys. dolarów kosztowało około 15 dolarów (??) rocznej składki. Wypłata pozwoliła mi ponownie zdobyć ten sam lub podobny samochód, jeśli chciałem

Mój drugi samochód AGV był ubezpieczony po korzystnej wartości rynkowej, ale był to samochód po swoim "szczycie" z zeszłorocznego boomu na używane samochody. W rezultacie otrzymałem wypłatę znacznie powyżej wartości rynkowej...

Zatem "zarobiłem" pieniądze na obu, za minimalną składkę. Gdyby to wszystko były polisy MV, w żaden sposób nie byłbym w stanie wymienić mojej floty na 3 takie same samochody. Nie wspominając o najważniejszej rzeczy. Możesz walczyć z firmą ubezpieczeniową o ich ocenę MV, ale ostatecznie mogą cię udusić, ponieważ mają nieograniczony czas i pieniądze. Kiedy masz do czynienia ze scenariuszem całkowitej straty, twój apetyt na walkę z nimi, zapewniam cię, zostanie naruszony

Następnie, dla bardziej odpowiedniego przykładu, w zeszłym miesiącu dla mojego 720s (wartość 225 tys. dolarów), State Farm zażądało 3745 dolarów rocznie za polisę wartości rynkowej (nie zrobiłoby AGV). American Modern zażądało 3042 dolarów za polisę AGV. Hagerty 8407 dolarów

Ubezpieczenie jest bardzo osobiste, ale to wszystko dotyczy mnie, ta sama lokalizacja, ten sam samochód, te same warunki. Większość ludzi nigdy nie ma do czynienia z całkowitą stratą... ale mówienie, że polisa AGV jest bezcelowa, podczas gdy w rzeczywistości jest to standard de facto dla samochodów specjalnych... to po prostu zła informacja.

Jakie są więc twoje przykłady polisy AGV, która jest bezcelowa??
Przykład, o którym wspomniałem wcześniej. Nie widzę nic w twoich przykładach, co skłoniłoby mnie do myślenia inaczej. Moja własna wypłata od State Farm była zaskakująco prosta i była wyższa niż oczekiwałem. Jedynym przydatnym przykładem, jaki podajesz, jest klasyczny samochód, który zyskuje na wartości, gdzie AGV może być wart dodatkowych kosztów, chociaż wtedy płacisz składkę, aby pokryć różnicę 20 tys. dolarów, więc niektórzy ludzie mogą uznać to za nieopłacalne.

Przykład, o którym wspomniałem wcześniej. Nie widzę niczego w twoich przykładach, co skłoniłoby mnie do myślenia inaczej. Moja własna wypłata z State Farm była zaskakująco prosta i była wyższa niż się spodziewałem. Jedynym przydatnym przykładem, jaki podajesz, jest przykład doceniającego klasycznego samochodu, w którym AGV może być warte dodatku, chociaż płacisz wtedy składkę, aby pokryć różnicę 20 000 $, więc niektórzy mogą uznać to za nieopłacalne.
Może się to znacznie różnić i być tego warte, jeśli nie masz nic przeciwko dodatkowym składkom. Jeden z moich współpracowników właśnie miał całkowitą stratę swojego coupe AMG GTE z 2019 roku. Wypłata za ACV wyniosła 26,5 tys. Gdyby mieli polisę o uzgodnionej wartości, otrzymaliby czek na 95 tys. Kiedy szukali polisy, początkowo kosztowała ona 2 tys. więcej rocznie. Zakładając, że zapłacili składki za 7 lat, kosztowałoby ich to 14 tys. więcej za polisę o uzgodnionej wartości. Jest to jednak korzyść z perspektywy 20/20, ponieważ kto by pomyślał, że ich samochód zostanie zniszczony.

Jednym z obszarów, w których jest to korzystne, jest sytuacja, gdy masz pożyczkę na swój samochód. Możesz być winien więcej niż wart jest samochód i byłbyś odpowiedzialny za dodatkowe koszty, chyba że masz ubezpieczenie Gap.

Jest to bardzo indywidualne dla konkretnej osoby i jej tolerancji ryzyka. Żadna dobra ani zła opcja

Przykład, o którym wspomniałem wcześniej. Nie widzę nic w twoich przykładach, co skłoniłoby mnie do myślenia inaczej. Moja własna wypłata z State Farm była zaskakująco prosta i była wyższa niż się spodziewałem. Jedynym przydatnym przykładem, jaki podajesz, jest doceniający klasyczny samochód, w którym AGV może być wart dodatkowych kosztów, chociaż wtedy płacisz składkę, aby pokryć różnicę 20 000 $, więc niektórzy mogą uznać to za nieopłacalne.
Nic nie widzisz, ponieważ nie doświadczyłeś roszczenia, w którym ubezpieczyciel twierdzi, że Twój 2018 20k mil 720s jest wart 205k $, ponieważ to możesz zobaczyć na aukcji i autotraderze... ale kiedy dochodzisz do sedna sprawy, jesteś na 225k $ + i właśnie spędziłeś 2 miesiące kłócąc się w tę i z powrotem, podczas gdy histeria taryfowa podniosła wartości jeszcze wyżej przy ograniczonych dostawach. Kiedy mogłeś ubezpieczyć go za 250 000 $ za 200 $ więcej rocznie i zamiast tego kupić 750s... Twoja całkowita strata zostałaby dawno zapomniana

Samo to, że miałeś prostą wypłatę, a State Farm zapłacił Ci więcej, niż myślałeś, że dostaniesz, nie sprawia, że polisa AGV jest absurdalna. Poświęcam czas na publikowanie tutaj, aby inni nie czytali Twoich informacji jako faktów

Polisa AGV NIE jest absurdalna... Nawet dla samochodów tracących na wartości... Porównaj składkę i zadawaj pytania. Polisa AGV nie kosztuje znacznie więcej i może mieć WIELE korzyści... I argumentowałbym, że NIE MA ŻADNYCH negatywów, gdy dowiesz się, jak mała jest często różnica w składce.

A tak przy okazji, skuteczność polityki AGV nie ma większego zastosowania do samochodu kolekcjonerskiego, który zyskuje na wartości, niż do egzotyka, który traci na wartości... siła polityki AGV dotyczy samochodu, który ma duży ruch wartości, w górę LUB w dół. Samochód o stabilnej wartości miałby mniejsze korzyści.

And by the way, an AGV policies effectiveness is not more applicable to a collector car that appreciates or than to an exotic that depreciates...the AGV policies strength is for a car that has a lot of movement in value, either up OR down. A car that has a stable value would have less benefit
Nawiasem mówiąc, czy Twoje nowe polisy wykluczały powódź dla polis o uzgodnionej wartości? Po dwóch huraganach Hagerty wyklucza teraz powódź i zmusiło mnie do podpisania planu ewakuacji. Mój agent próbował rozejrzeć się po sklepach, a wszyscy ubezpieczyciele o uzgodnionej wartości wykluczali powódź.

Przykład, o którym wspomniałem wcześniej. Nie widzę nic w twoich przykładach, co skłoniłoby mnie do myślenia inaczej. Moja własna wypłata z State Farm była zaskakująco prosta i była wyższa niż oczekiwałem. Jedynym przydatnym przykładem, jaki podajesz, jest docenianie klasycznego samochodu, w którym AGV może być warte dodatku, chociaż płacisz wtedy składkę, aby pokryć różnicę 20 000 $, więc niektórzy mogą uznać to za nieopłacalne.
Zapytałem o 750s z Statefarm, aby zastąpić mojego GT, a otrzymana oferta była bardzo rozsądna.
Całkowita składka za pojazd 1350,78 $ - 6 miesięcy

American Modern jest moim brokerem. Mają ubezpieczone moje '24 750 w Hagerty. Kiedy AM próbowało ubezpieczyć mnie w Hagerty z moim '21 720, nie chcieli tego zrobić, dopóki nie miałem roku bez roszczeń. Miałem 2 lata bez roszczeń, sprzedałem 720 i teraz mam Hagerty. Istnieje wiele zmiennych, które określają opłaty za ubezpieczenie. Mam ponad 60 lat, jestem mężczyzną, bez wypadków/wykroczeń i mieszkam w NorCal. Mam uzgodnioną wartość 575 000 $ z rocznym przebiegiem 3 tys. mil. Składka wynosi 7200 $ rocznie.

Witajcie wszyscy!:)
Po ponad 3 dekadach z USAA, rozważam zerwanie z nimi więzi i potrzebuję rekomendacji firm ubezpieczeniowych dla mojego 750S i może innego samochodu. Jestem pewien, że niektórzy z was mają ubezpieczenie przez Hagerty i byłbym wdzięczny za wasze przemyślenia. I inne firmy ubezpieczeniowe…. Z góry dziękuję!
Haggery nie ubezpieczy mnie, dopóki nie będę właścicielem mojego samochodu przez ponad 12 miesięcy.

Cześć wszystkim!:)
Po ponad 3 dekadach z USAA, rozważam zerwanie z nimi więzi i potrzebuję rekomendacji firm ubezpieczeniowych dla mojego 750S i być może innego samochodu. Jestem pewien, że niektórzy z was mają ubezpieczenie za pośrednictwem Hagerty i byłbym bardzo wdzięczny za wasze przemyślenia. I inne firmy ubezpieczeniowe…. Z góry dziękuję!
Mam ubezpieczone moje 720S Spider i dwa inne samochody za pośrednictwem Hagerty. Zrobiłem to na podstawie rekomendacji kilku znajomych, którzy mieli roszczenia i chwalą Hagerty za dobrą opiekę nad nimi. Na szczęście nie miałem żadnych roszczeń z Hagerty, ale ogólnie jestem bardzo zadowolony.

21 - 40 of 127 Posts