McLaren Life banner
41 - 60 of 78 Posts
Dlaczego tylko pierwszy rok 458? Co się stało z późniejszymi 458, że były gorsze?
Istnieją trzaski i wystrzały, które są obecne w ECU i które Ferrari usunęło. 458 do około czerwca 2011 roku nadal je mają.

Można je wgrać, jeśli wybierzesz tę opcję, ale ludzie z Ferrari nie lubią życia z tuningiem.

Dlaczego tylko pierwszy rok 458? Co stało się z późniejszymi 458, że stały się gorsze?
Mimo że 'gorsze' jest subiektywne, dźwięk wydechu zdecydowanie się zmienił. Inne mapowanie ECU z redukcją paliwa podczas hamowania silnikiem (mniej bulgotania/trzasków po puszczeniu gazu). Nie jestem pewien, czy to było z powodu emisji spalin, czy też dla towarzystwa z klubu country, czy z jakiegokolwiek innego powodu, ale najwyraźniej trudno to odzyskać, gdy zniknie z programowania ECU.

Mimo że 'mniejszy' jest subiektywny, dźwięk wydechu zdecydowanie się zmienił. Inne mapowanie ECU ze zredukowanym zasilaniem przy hamowaniu silnikiem (mniej bulgotania/trzasków przy puszczeniu gazu). Nie jestem pewien, czy było to dla emisji spalin, czy dla towarzystwa z klubu wiejskiego, czy też z jakiegokolwiek innego powodu, ale najwyraźniej trudno to odzyskać, gdy zniknie z programowania ECU.
Towarzystwo z klubu wiejskiego to zabawne określenie. Widziałem, jak niektórzy ludzie narzekali na tuning z 2010 roku, ale większość ludzi wydaje się go lubić. Nie potrafię sobie wyobrazić procesu myślowego stojącego za tym, że się go nie lubi. Nie jest przesadzony jak w przypadku jakiegoś gównianego tuningu Civica.

Istnieją trzaski i wystrzały, które są obecne w ECU, które Ferrari usunęło. 458 do około czerwca 2011 roku nadal je mają.

Można to dostroić, jeśli wybierzesz tę opcję, ale faceci z Ferrari nie lubią życia związanego z tuningiem
Ciekawe, nie wiedziałem tego. Strojenie to najłatwiejsza rzecz do ukrycia przed przyszłym sprzedawcą, jeśli naprawdę chcesz. Miałem stuningowane Ferrari. V12, bez katalizatora i łagodne bulgotanie po puszczeniu gazu. Głównie dostrojony, aby nie mieć kontrolki silnika, w przeciwnym razie prawdopodobnie bym go nie stroił. Niektórym to nie przeszkadza i chcą brzmieć epicko! :love:

Jako fan wysokoobrotowych silników wolnossących, Ferrari nawet w erze turbodoładowania brzmią jakoś zaskakująco dobrze. Nawet jeśli McLareny również mają płaski V8, który osiąga 8000 obr./min, to jakoś brakuje mu tego wysokiego wycia. McLareny sprawiają wrażenie bardzo efektywnych i klinicznych w sposobie, w jaki działają i brzmią.

Niemniej jednak McLareny są lżejsze (najważniejsza przewaga nad innymi supersamochodami z tego przedziału cenowego) i wyglądają i sprawiają wrażenie bardziej celowo zbudowanych. Mają wszystkie odpowiednie składniki, aby być tym, czym powinny być. Jeśli chcesz dramatu dźwiękowego silnika, są Lambo V10 i V12... Przynajmniej dla mnie brzmią trochę lepiej niż wolnossące Ferrari.

Fajny filmik.
Potrzebna komora dźwiękowa lub długie przejście podziemne, aby dokonać ostatecznego "wyboru".

Czy ktoś ma dobrą komorę dźwiękową do testowania samochodów?

Miłej zabawy!

Ferrari, meh…
296 jest lepsze niż SF90 i Pista i 488.
750s jest o wiele lepsze niż 296.
Zapomnij o porównaniu z jakimkolwiek Ferrari z silnikiem V8 z turbodoładowaniem. 750s wygrywa łatwo.
296 jest bardziej ekscytujące niż Artura.

Dla mnie problem z Ferrari z silnikiem V8 z turbodoładowaniem polega na tym, że mają one tendencję do zwiększania głośności, a nie tonu.
Więc kiedy obroty rosną, głośność rośnie. Bez dramatu… Meh…

765 najlepszy samochód w historii, ale to nie jest piękny dźwięk. 458 brzmiał lepiej, a C8 Z06 brzmi o wiele lepiej.

Pomimo tego, że 296 jest bardziej stonowany, jakość dźwięku jest lepsza niż w 750 lub 765. Po prostu nie jest tak głośny.

Że sprawi, że będziesz zbyt fajny dla szkoły i rzadko będziesz publikować posty w mediach społecznościowych z ludźmi prowadzącymi gorsze pojazdy.
Szkoła podstawowa czy średnia? Nie wiem, dla której szkoły będą zbyt fajni. W końcu mają zamiar wydać. 400 tys. w przyszłym miesiącu i muszą wiedzieć, czy to dobra decyzja i co powinni o tym wiedzieć.

Szkoła podstawowa czy gimnazjum? Nie potrafię powiedzieć, dla której szkoły będą zbyt fajni. W końcu mają zamiar wydać. 400 tys. w przyszłym miesiącu i muszą wiedzieć, czy to dobra decyzja i co powinni o tym wiedzieć.
Powiedziałbym, że każda szkoła, poza być może niektórymi z ligi bluszczu, Oksfordem lub Cambridge.

Szkoła podstawowa czy gimnazjum? Nie wiem, do której szkoły będą za fajni. W końcu mają zamiar wydać. 400 tys. w przyszłym miesiącu i muszą wiedzieć, czy to dobra decyzja i co powinni o tym wiedzieć.
Zamierzam kupić najlepszy samochód poniżej 1 miliona dolarów... co muszę o tym wiedzieć?

Mogę się mylić, ale z tego, co słyszę na filmach, co jest dalekie od rzeczywistości, dźwięk Artury i 750 został znacznie ulepszony. Przynajmniej w sposobie, w jaki brzmi na wideo. Dźwięk C8 i 458 ma zupełnie inny charakter i jest naprawdę ładny, ale jeśli to jest twoja preferencja, mniej spodoba ci się niższe bulgotanie McLarena. Myślę, że wszystkie 4 brzmią fajnie.

Nie słyszałem 296 na żywo. Ale na wideo też brzmi dobrze. Trudno powiedzieć.

Problem z większością dźwięków silnika polega na tym, że prawie wszystkie brzmią świetnie na torze, gdy mocno zmieniasz obroty, a brzmią jak dudniący traktor przy stałych prędkościach na autostradzie.

41 - 60 of 78 Posts