Dealer miał demo 750S, jeździłem nim i moim 720S tyłem do tyłu po kilku przyzwoitych krętych drogach w kanionie.
Mój 720S spider nie jest typowy... Ma opcję track-pack, więc kubełkowe fotele P1, sportowy wydech, super lekkie kute felgi i opony Corsa w standardzie, a także trochę dodatkowego włókna węglowego. Został również zmodernizowany do akumulatorów 765LT i powiązanego oprogramowania.
750S był podobny, również spider z kubełkowymi fotelami P1 i super lekkimi felgami (lekkie fotele/felgi są teraz standardem, co odpowiada za dużą część deklarowanej oszczędności masy w stosunku do 720S). Był na zwykłych P-zeros.
Krótsze przełożenia 765LT, które przenieśli do 750S, są świetne... Sprawia, że jest jeszcze bardziej energiczny niż już niesamowity 720S i więcej zmian biegów, które ożywiają sytuację. Infotainment jest lepszy, ale tak naprawdę nie obchodzi mnie to zbytnio. Grafika i rozdzielczość deski rozdzielczej są lepsze, ale wolę umiejscowienie selektorów komfort/sport/tor 720S niż nową lokalizację. Brakowałoby mi składanej deski rozdzielczej.
Skręt i czucie drogi były, jak czułem, lepsze w moim 720S, ale myślę, że to prawdopodobnie z powodu Corsa w porównaniu do standardowych P-zeros.
Kosmetyki? Znowu, podoba mi się kilka rzeczy bardziej, a kilka mniej... Podoba mi się nowy perforowany panel z tyłu, ale nie podoba mi się nowy projekt wydechu z dziurami. Szczerze mówiąc, zmiany są na tyle małe, że jeśli przywiózłbym do domu nowego 750S w tym samym kolorze co mój 720S, nie jestem pewien, czy nawet moi kumple od samochodów by to zauważyli.
Więc tak, jest kilka rzeczy, które bardziej mi się podobają, kilka rzeczy mniej, ale nie kusi mnie to, żeby wydać dodatkowe 100 tys. dolarów na jeden.
Moja sugestia dla tych, którzy czują się w ogóle 'znudzeni' swoim 720S, ulepsz opony do Corsa lub Cup 2, jeśli masz standardowe p-zeros, zobacz, czy możesz zdobyć kilka foteli P1 (wierzę, że bezpośrednio przykręcane, nawet w samochodach, które nie były w nie wyposażone) i ulepsz do akumulatorów 765LT i powiązanego programowania komputera pokładowego, to dramatycznie zmieni (zaostrzy) wrażenia z jazdy.
View attachment 242629