McLaren Life banner

Szarobłękitny

19K views 19 replies 11 participants last post by  Dash  
#1 ·
Czy ktoś ma inne rekomendacje dla "interesujących" szarości, jeśli storm jest zbyt prosty?

#2 ·
Najlepszą rzeczą do zrobienia, i uważaj, to może stać się ogromnym pożeraczem czasu, jest przeglądanie strony McLaren San Francisco na Flickr. Wykonują świetną robotę, rejestrując różne kolory zarówno w bezpośrednim świetle słonecznym, jak i w cieniu.

https://www.flickr.com/photos/mclarensanfrancisco/albums

Ponadto, jeśli chodzi o kolor taki jak Storm Grey, Twój dealer powinien mieć próbkę pod ręką. Idź tam w słoneczny dzień i weź ją na zewnątrz. Myślę, że to świetny kolor.

-Jamie.

#3 ·
Płaski. Wspaniały kolor. Myślę, że samochód wygląda świetnie. Był jednym z moich ulubionych kolorów. Nie zdecydowałem się na niego z dwóch powodów. Po pierwsze, kupiłem z magazynu, a dealer miał tylko szary 570gt i chciałem s. Po drugie, mam już 3 szare samochody i nie chciałem czwartego. To powiedziawszy, jest płaski, a samochód naprawdę wygląda świetnie. Pokazuje linie, ale wcale nie w twojej twarzy. Złowieszczy.

#7 · (Edited)
Wow, wygląda to na o wiele bardziej złożone, niż się spodziewałem, co jest dobrą rzeczą. Chcę koloru, który nie kontrastuje z palladem, nadając samochodowi bardziej spójny wygląd. Chcę również eleganckiego wyglądu z kolorem, który lepiej pokazuje linie niż czerń (i jej różne warianty, które wymagają pewnych warunków oświetleniowych, aby się wyróżniać). Rozważam również luksusowe wnętrze, takie jak areia (luksusowy design 5) w przeciwieństwie do jednego ze sportowych wnętrz alcantara. Aby dopełnić elegancki wygląd, prawdopodobnie pozostanę przy srebrnych kutych felgach. Opinie?

#9 ·
Wow, wygląda to na znacznie bardziej złożone, niż się spodziewałem, co jest dobrą rzeczą. Chcę koloru, który nie kontrastuje z palladem, nadając samochodowi bardziej spójny wygląd. Chcę również eleganckiego wyglądu z kolorem, który lepiej eksponuje linie niż czerń (i jej różne warianty, które wymagają pewnych warunków oświetleniowych, aby się wyróżniać). Rozważam również luksusowe wnętrze, takie jak areia (luksusowy design 5) w przeciwieństwie do jednego ze sportowych wnętrz alcantara. Aby dopełnić elegancki wygląd, prawdopodobnie pozostanę przy srebrnych kutych kołach.
Opinie??
Myślę, że @Dash to osoba, z którą chcesz porozmawiać.

http://www.mclarenlife.com/forums/mclaren-540c/60929-540-storm-grey.html

-Jamie.

#13 ·
Naprawdę lubię szary/szary burzowy. Zamówiłem kilka wersji i sprzedaje się niezależnie od tego, czy ma żółte, czerwone czy pomarańczowe akcenty.

Zamówiłem również kilka samochodów na zamówienie w różnych innych odcieniach szarości.

Metaliczne szarości mają tendencję do posiadania różnych kolorów i kategoryzuję je w ten sposób:

Odcień srebrny/czarny - porsche volcano grey, seal grey, sarthe grey, zenith black, onyx black
odcień zielony - Storm Gray,
odcień brązowy/brązowy - Porsche Agate Grey, Blade Silver, fire black
odcień niebieski - flintgrau (PTS), Saros (nowy kolor 720),

szare niemetaliczne, odnoszę się do nich jako

Nasycone: Porsche Graphite Grey, Ceramic Grey

Desaturowane: Chicane Grey

potem dalszy podział:

tekstura:

kremowy metalik: małe, równomiernie rozmieszczone płatki - cerulean blue, silica white, volcano yellow, tarocco orange

granulowany metalik: szorstkie, grube płatki o różnych rozmiarach - supernova silver, burton blue, fire black, volcano orange, volcano red

#14 ·
Po obejrzeniu wielu zdjęć bardzo podoba mi się, jak kolor siodłowy wygląda z kolorem burzowym, nawet deska rozdzielcza i inne powierzchnie, o ile dołączę karbonowe wstawki drzwi, aby to trochę ożywić.

Naprawdę lubię szary/szary. Zamówiłem kilka wersji i sprzedaje się niezależnie od tego, czy ma żółte, czerwone czy pomarańczowe akcenty.

Zamówiłem również kilka samochodów w różnych innych (odcieniach) szarości.

szare metaliki mają tendencję do posiadania różnych kolorów i kategoryzuję je w ten sposób:

srebrzysto/czarny odcień - porsche volcano gray, seal gray, sarthe grey, zenith black, onyx black
odcień zieleni - Storm Gray,
odcień brązu/brązu - Porsche Agate Gray, Blade Silver, fire black
odcień niebieskiego - flintgrau (PTS), Saros (nowy kolor 720),

szare niemetaliki, odnoszę się do nich jako

Nasycone: Porsche Graphite Gray, Ceramic Grey

Desaturacja: Chicane Grey

Następnie dalszy rozgranicznik:

tekstura:

kremowy metalik: małe, równomiernie rozmieszczone płatki - cerulean blue, silica white, volcano yellow, tarocco orange

granulowany metalik: szorstkie, grube płatki o różnych rozmiarach - supernova silver, burton blue, fire black, volcano orange, volcano red