McLaren Life banner

Wybór uprzęży wyścigowej?

502 views 6 replies 3 participants last post by  invisiblewave  
#1 ·
Czy powinienem użyć 4/6 punktów?

#3 ·
Jeśli masz fotele Senna, śruby pasa podbrzusznego mocuje się do ramy fotela z tyłu po obu stronach. Nie jestem pewien, czy masz pałąki do pasów. Jeśli tak, powinny być dwa zestawy zacisków, które przykręca się, aby utrzymać pasy w prawidłowych pozycjach. Jeśli ich nie ma, nie jestem pewien, gdzie powinieneś je przymocować u góry. Jak wspomniał Invisible, pasy biodrowe są bardzo łatwe do zamocowania. McLaren dostarcza Sabelts, które sprawdziły się u mnie idealnie. Nie wiem, czy można zamówić kompatybilny zestaw Mac gdzie indziej, czy tylko u dealera.

#4 ·
Możesz kupić wersję OEM w Wielkiej Brytanii, bez marki McLaren. Myślę, że to Apex je sprzedaje, są o wiele tańsze niż wersja marki McLaren. Oryginalne uprzęże są o wiele ładniejsze niż wersje z rynku wtórnego, zestaw, który mam, pochodzi z Senny z wykończeniem z włókna węglowego na zamku krzywkowym. Taśma parciana jest również lepsza, jest elastyczna jak materiał pasów bezpieczeństwa, wersje z rynku wtórnego są grubsze, a klamry są wykonane z jakiegoś lekkiego stopu. Taśma parciana ma jednak 3 cale, więc nie działa dobrze z HANS.