McLaren Life banner
1 - 18 of 18 Posts

·
Registered
Joined
·
34 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have a 570s and the air conditioning is non existent. It blows out hot air regardless of settings or temperature.
can you just re-gas the system like a normal car or is something broken ????
 

·
Registered
Joined
·
98 Posts
How long have you had the car? It might just need to be reset. My last 570 had it blow hot air regardless of setting and it was 2 months old. I let it sit overnight but there's a way to manually re-calibrate the system that fixes this.
 

·
Spec 570 Spider soon
Waiting to spec Artura Spider!
Joined
·
470 Posts
I saved a note a while back from fellow forum member McBroke who advised recalibration like this:

Turn on a/c; set blower to full high, then use slider to turn heat full hot. Let it run 'til it gets HOT (2-3min). Return setting to cold, and all should be good. GL
 
  • Like
Reactions: RBH

·
Registered
Joined
·
610 Posts
Mine did this from time to time. Go get a IRIS update. You will know you don't have the current version based on this as well as the RPM doesn't go up when the AC is on.
 

·
Registered
Joined
·
285 Posts
I have a 570s and the air conditioning is non existent. It blows out hot air regardless of settings or temperature.
can you just re-gas the system like a normal car or is something broken ????
Just had same problem and took to my dealer who added freon (as our A/C system is nothing unique)
It leaked out overnight and a line was found to be broken which they replaced under warranty
 
  • Like
Reactions: LifeIsGR8

·
Registered
Joined
·
168 Posts
I saved a note a while back from fellow forum member McBroke who advised recalibration like this:

Turn on a/c; set blower to full high, then use slider to turn heat full hot. Let it run 'til it gets HOT (2-3min). Return setting to cold, and all should be good. GL
I had to do this around 250 miles. After that it never happened again. This works.
 

·
Registered
Joined
·
34 Posts
Discussion Starter · #8 ·
I saved a note a while back from fellow forum member McBroke who advised recalibration like this:

Turn on a/c; set blower to full high, then use slider to turn heat full hot. Let it run 'til it gets HOT (2-3min). Return setting to cold, and all should be good. GL
thank you for the info. I will try this today and see how I get on. 👍🏻
 

·
Registered
Joined
·
515 Posts
Try the old Mclaren repair. This exact thing happened to mine last year. Was fine. Was hot summer. Got in the car 30 mins later and only full on hot air. Nothing fixed it.
Parked the car. Got back in 20 mins later and all ok. Never been a prob since.
Obviously a computer reset thing
 

·
Owner
Joined
·
578 Posts
Common problem on the 570S. You need to take it in to the dealer for a re-calibration. It's not a leak.
 

·
Registered
Joined
·
46 Posts
Did it ever blow cold? I have had it work fine and then it just got hot ... not much fun as I had just started SG2K rally... turned out to be a burst pipe which can happen on some of the early models (mine in VIN 38). Eventually 2000 kms later I got it to McLaren Monaco and they diagnosed the broken pipe (pic below).

So it could be calibration but it can be a mechanical failure too. All the repairs were covered under warranty and no extra charge for the 2000 kms sweat weight loss program driving a rally in searing summer temperatures across Europe either. still a blast!

IMG-20190614-WA0006.jpg



Sent from my iPad using Tapatalk
 

·
Registered
2018 570s spider Sicilian yellow
Joined
·
25 Posts
My AC only blows hot air regardless of settings, and I get this error when switching of the ignition:

212982

I’ve tried the fix with turning everything at max for 2-3 mins, didn’t work ☹
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
My AC only blows hot air regardless of settings, and I get this error when switching of the ignition:

View attachment 212982
I’ve tried the fix with turning everything at max for 2-3 mins, didn’t work ☹
I have the same issue on my 570 Spider (system unavailable message when I power off). Did you find a solution to the problem? No cold air. Thanks
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
My 570 air con doesn’t blow any cold air. displays “system unavailble” when I power off car. Any ideas? thanks
 

·
Registered
Joined
·
187 Posts
My a/c was warmer out of the passenger ducts. The dealer put dye in the system, recalibrated and recharged. Worked fine, but upon recent service found dye traces, replaced an o ring and recharged.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Im also having the same issue. Last week my AC stopped blowing cold air, the blower is working fine, heat is working fine but no AC. Also getting the "System Unavailable" message when I turn the car off. Anyone find a fix for this yet?
 

·
Vendor
“I’m a Tuner”
Joined
·
1,059 Posts
Im also having the same issue. Last week my AC stopped blowing cold air, the blower is working fine, heat is working fine but no AC. Also getting the "System Unavailable" message when I turn the car off. Anyone find a fix for this yet?
You need to scan with the real McLaren diagnostic tool. I have one!

PM me and let’s see if we can help

Kevin
Supercar Garage
Kennesaw GA
 
1 - 18 of 18 Posts
Top