Jeśli masz włączony ESC Dyn, a następnie włączysz VDC i ustawisz VDC na niską wartość, samochód będzie okropnie się zachowywał na wyższych obrotach. Myślałem, że mój samochód czasami ma problemy z przyspieszaniem i zdałem sobie sprawę, że było to zawsze, gdy VDC było włączone, moc była znacznie ograniczana.
Z tego, co rozumiem, jazda w ESC Dyn jest najluźniejszą formą interwencji, w zależności od trybu, ale nadal powinna opanować sytuacje, gdy robi się zbyt szalenie, w granicach rozsądku... wtedy włączony VDC daje Ci kontrolę nad tym, ile interwencji chcesz. Samo jeżdżenie w typowych trybach jazdy, każdy jest dostosowany do trybu z większą interwencją niż Dyn.
Samochód nie będzie mocno przyspieszał, wciskając gaz przy 3 tysiącach obrotów lub mniej, bez opóźnienia. Ale ruszanie samochodem powinno być świetne z ciepłymi oponami i czuję, że buduje doładowanie, aby Cię wystrzelić z linii, jeśli po prostu szybko wciśniesz gaz do dechy z miejsca, co będzie odczuwalne jako opóźnienie, ponieważ chwilowo buduje doładowanie, ale bez dobrej trakcji systemy będą interweniować. (W trybie ESC OFF przechodzi to w tryb jazdy na hamulcu ręcznym i możesz sprawić, że opony zaczną się kręcić i utrzymać je, zmieniając bieg. Samochód będzie dymił oponami i będziesz mieć ręce mocno na kierownicy i odpowiednio reagować, ponieważ samochód czasami będzie chciał zjechać tyłem)
Jestem sam nowy w samochodzie, więc nie jestem pewien, czy to wszystko jest poprawne, tylko moje dotychczasowe ustalenia.